Otvoren natječaj Indeks DOP-a

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora po deseti put provode natječaj Indeks DOP-a, inicijativu za ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća.

Natječaj se provodi metodologijom koja omogućava poduzećima objektivnu procjenu svojih društveno odgovornih praksi i usporedbu s praksama drugih ispunjavanjem upitnika dostupnog na mrežnim stranicama.

Ove godine po prvi puta popunjava se novo poglavlje – Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava. Novo poglavlje u upitniku Indeks DOP-a pripremljeno je kao odgovor dodatnog usklađivanja inicijativa s razine Europske unije na nacionalnu razinu. Za navedeno novo poglavlje dodijeliti će se i dodatno priznanje za postignuća za Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava.

Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imaju sva poduzeća koja su u protekloj, 2016. godini, zadovoljila financijske kriterije poslovanja. Popunjavanje upitnika Indeksa DOP-a omogućuje velikim poduzećima koja su obveznici nefinancijskog izvještavanja, bolji uvid u zahtjeve i pitanja izvještavanja o održivosti jer su pitanja upitnika usklađena sa zahtjevima i obvezama nefinancijskog izvještavanja.

Pristup upitniku i popunjavanje biti će moguće do 15. listopada 2017. godine, do 24 sata.

Ovaj unos je objavljen u Aktivnosti Mreže, Događanja. Bookmarkirajte stalnu vezu.