Mudrinić: Društveno odgovorno poslovanje važno za kompaniju, ali i društvo u cjelini

by | 18.05.11. | Iz medija

business.hr,  17.svibnja 2011.

Aktivnosti odgovornog poslovanja kompanije zasnivaju se na trima temeljnim stupovima održivoga razvoja na vrhunskim mogućnostima komunikacije i povezivanja u privatnom životu i radu, na integraciji u društvo informacija i znanja te na stvaranju društva sa sniženim emisijama stakleničkih plinova, rekao je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor HT-a Ivica Mudrinić.

On smatra kako se takav način odnosa prema poslu, ali i društvu, te ekologiji može primijeniti u svim tvrtkama, omogućit bolji razvoj gospodarstva i društva u cjelini, ali i za podizanje konkurentnosti.

Zahvaljujući smanjenju emisije stakleničkih plinova kojim se kompanija sustavno bavi niz godina, čemu svjedoči i činjenica da je u 2010. Hrvatski Telekom stekao normu za upravljanje okolišem ISO 14001.

“Odgovorno poslovanje nešto je čemu Hrvatski Telekom pristupa s izuzetnom ozbiljnošću pridonoseći zajednici u kojoj posluje od samih kompanijskih početaka. Istinska inovativnost ne zaustavlja se samo na definiranju poslovnih ciljeva organizacije, već upućuje i na važna pitanja vremena u kojem živimo”, ističe Mudrinić.